Copilăria de azi VS. Copilăria de ieri

Fiecare om, a auzit măcar o dată, de la cei mai în vârstă, expresia „Pe vremea mea…”. Această afirmație, niciodată nu „a venit” cu destule argumente, așa că, pentru a ne lămuri, i-am întrebat cum era copilăria lor pe adulți, iar aceștia ne-au oferit informațiile necesare, pentru acest articol.

•Iată ce ne-au spus:

1) Bunica, generația Baby Boomers (persoane născute între 1945 si 1964): „Generația mea, se mulțumea cu condițiile de viață pe care le avea. Eram ascultători, poate și mai iubitori. Nu era concurență (materială), toți aveam lucruri la fel. Țin minte că iarna ne dădeam cu sania, eram mulți. Vara, aveam diverse jocuri: „Șotron”, „Baba-oarba”. Ne făceam mingi din cârpe. Mâncam mult mai sănătos. Îi ajutam pe părinți la munca câmpului, la treburile casnice.”

2) Tata, generația X (persoane născute între 1965 și 1979): „În copilărie, stăteam toată ziua afară: mă plimbam cu bicicleta, mă jucam, vara mergeam la iaz, pe câmp. Socializarea era de la copil la copil, nu online.”

Parcă tot nu era destul, deci am continuat cu întrebările: „Crezi că copilăria ta, a fost mai frumoasă decât copilăria de acum?”

Răspuns: „Nu cred că pot spune că eu am avut o copilărie mai frumoasă decât cea de acum. Pentru fiecare om a fost bine când era la acea vârstă.”

•”Sunt diferențe majore?”

„Da. Tinerii de azi trăiesc mai bine: au acces la informație, au dreptul la opinie, sunt apreciați pentru ceea ce fac chiar dacă sunt încă mici. Înainte adulții nu îți ascultau părerile. Copiii au câștigat încredere și respect. Cred că aceste lucruri se datorează și tehnologiei.”

Acestea fiind spuse, cred că putem înțelege diferențele dintre copilăria de azi și copilăria de ieri.

Dacă acest articol v-a fost de ajutor sau pur și simplu v-a plăcut , nu ezitați să lăsați un comentariu aici, ori pe Instagram: @eusuntamaliaa. Zi excelentă!😊

12 gânduri despre „Copilăria de azi VS. Copilăria de ieri

 1. da, copiii din ziua de azi au acces la informatie, dar ce stiu sa faca cu ea? eu am sentimentul ca cei mici din ziua de azi inteleg prost libertatea si sunt mult mai usor influentabili. ceea ce nu cred ca e ok

  Apreciază

 2. Mie imi e tare dor de copilărie. Tehnologia e buna, a nu fugim de ea, însă trebuie gasit un echilibru. Sunt studii întregi care dovedesc faptul că timpul petrecut prea mult în fața ecranelor are consecințe grave asupra dezvoltarii intelectuale a tinerilor.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Da, in esenta am stat mai mult pe afara noi astia mai vechi, socializam mai mult intre noi, ceea ce ma supara pe mine acum in generatia de acum este violenta si informatia prea multa in mediul online. Atunci nu eram atat de acaparti de atatea desene cu violenta, aveam filmele Disney pe care la adoram si cam atat…acum Titani, chestii, batai, toti sunt ahtiati dupa ele..ii atrage…asta NU imi place, parca se instiga mai mult la violenta in ziua de astazi prin mediul online.

  Apreciază

 4. Foarte interesant articol ….
  Copilăria noastră….parcă a fost puțin mai frumoasa…..
  Eram înapoiați rău…..dar eram fericiți….umblam desculți….ne jucam de-a Tarzan….povesteam filme….telenovele….
  Acum …..singurul lucru care îl aud :” Tu ce joc joci??”…..
  Chiar m am întors în timp cu acest articol…

  Apreciat de 1 persoană

 5. Fiecare tip de copilarie isi are farmecul ei… Peste ani si ani toti ne amintim de copilarie cu drag daca am avut parte de experiente placute. E important ca parintii sa ne ofere o armonie in copilarie pentru a putea face primii pasi spre ceva frumos din viata asta.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Cred ca mereu vor fi diferente si vom face comparatii. Cert este ca nu se compara deloc copilaria mea cu cea a fetitei mele si evit de mult ori sa spun PE VREMEA MEA …. asa constientizez cum trece timpul

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
<span>%d</span> blogeri au apreciat: