Schimbarea stării de spirit și sentimentele

Acum toată lumea pare înțelegătoare, iar după câteva secunde simți că planeta e împotriva ta. Acum ești fericit, iar în clipa următoare izbucnești în lacrimi. Îți sună cunoscut?

Dacă da, trebuie să știi că ești normal și că nu ești singur. În special, adolescența și preadolescența presupun schimbări emoționale care pot fi inconfortabile. Nu vrei să te porți și să te simți așa; nu ești o persoană rea și nici nu înnebunești.

    •Modificări la nivelul creierului:

Emoțiile extreme cu care te confrunți, la fel ca schimbările fizice, sunt rezultatul faptului că și creierul suferă tot felul de modificări.

Partea din creier responsabilă cu emoțiile se dezvoltă înaintea celei responsabile pentru chestiuni precum luarea deciziilor, înțelegerea emoțiilor celorlalți, planificarea. Deci, nu este surprinzător faptul că adolescenții și preadolescenții au sentimente puternice, dar uneori le este greu să se gândească la consecințe.

    •Noile conexiuni:

Transformările pot afecta felul în care te simți. Uneori îți schimbi dispoziția așa de repede, încât îți e greu să ții pasul. În cele din urmă te vei liniști. În timp ce creierul tău se „recalibrează”, nu e o idee rea să îți dezvolți o nouă aptitudine.

Cercetătorii sunt de părere că unele dintre conexiunile pe care le faci în adolescență devin „de bază” la maturitate, în timp ce altele mor. Așadar, ce poți învăța acum foarte ușor, va fi mai greu, dacă nu chiar imposibil atunci când vei fi mai în vârstă.

Sper că acest articol v-a fost de ajutor! Dacă aveți întrebări ori pur și simplu v-a plăcut acest subiect nu ezitați să-mi lăsați aici, un comentariu, ori pe Instagram: @eusuntamaliaa. Zi liniștită!😊

17 gânduri despre „Schimbarea stării de spirit și sentimentele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
<span>%d</span> blogeri au apreciat: