Bullying și Cyberbullying

Unul dintre lucrurile de care se tem mulți copii și adolescenți este hărțuirea.

Pentru a fi considerată o victimă a bullying-ului nu trebuie să fii bătut sau agresat fizic. Amenințările, răspândirea zvonurilor despre cineva și îmbrâncirea sunt forme de hărțuire. Batjocura, poreclele, distrugerea de bunuri, excluderea unei persoane dintr-un grup sau mesajele ofensatoare despre cineva intră în aceeași categorie.

Atunci când ești hărțuit, te poți simți singur sau începi să crezi că este dificil să îți faci prieteni ori să vorbești cu alte persoane de vârstă ta. Bullying-ul îți poate distruge încrederea în sine (vezi articolul despre încrederea în sine ) și sentimentul de siguranță.

În timp, bullying-ul a început să se întâlnească din ce în ce mai mult. La momentul actual, hărțuirea continuă și în mediul online. Aceasta poartă denumirea de CYBERBULLYING.

STOP BULLYING SI CYBERBULLYING!!!

SFAT: Dacă ești hărțuit, amintește-ți că nu tu ai o problemă, ci cei care te hărțuiesc.

„Eu sunt cel care harțuiește?”. Această întrebare ar trebui să ne-o punem cu toții.

Uneori, tinerii sunt îndemnați de prieteni să hărțuiască și acceptă pentru a nu fi excluși din grup. Alții se simt nefericiți și se răzbună pe cei din jur. Este nevoie de mult curaj pentru a te putea opri, odată ce a devenit un obicei. Dar numai pentru că ai fost victima bullying-ului NU înseamnă că trebuie să faci același lucru, la rândul tău.

Vorbește cu un părinte, un profesor sau o persoană în care ai încredere. Aceștia te-ar putea ajuta.

Dacă ați trecut printr-o perioadă de bullying, v-am ajutat ori pur și simplu v-a plăcut acest articol, nu uitați să lăsați un comentariu aici sau pe Instagram: @eusuntamaliaa.

Zi minunată!😊

20 de gânduri despre „Bullying și Cyberbullying

 1. Și eu am avut probleme….la început …îmi amintesc că o fata de la mine….mă amenința că mă bate…cu 2 prietene….nu am vrut sa mai merg la liceu….eu fiind în clasa a 8a….
  Am avut o vara….
  Când am ajuns la școală ….am devenit prietena cu ele….ba m ai mult pe una dintre ele am ajutat o….
  Contează să gândești…că nimeni în lumea asta nu iti poate face rău…dacă tu nu permiți…
  Super articol….

  Apreciat de 1 persoană

 2. Rar se mai găsește acum bullyingul. Acum toată lumea e șmecheră pe internet, toți pun etichete și își permit să fortifice cyberbullyingul și acest lucru ar trebui oprit.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bullyingul există de când eram eu mică și încă continuă, luând amploare. Din păcate, pot rămâne traume emoționale, psihice în urma acestor hărțuiri. În calitate de mamă, dar și de învățătoare, le explic copiilor consecințele acestor purtări negative și încerc să le deschid ochii asupra acestui fenomen.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Am avut parte de asa ceva in scoala primara si apoi din ce in ce mai putin, la liceu chiar deloc. Asta pentru ca eram o grasunica iar cei mici sunt , sau erau pe atunci, mult mai sensibili la aspectul fizic decat cand cresc mai mari. Imi spuneau in față că nu se joacă cu mine… dar deși eu nu am fost niciodată slabă sau normală, odată cu trecerea anilor nu am mai avut parte de bullying explicit, ca să zic așa, dar eram evitată, nu aveam grup de prieteni-e, nu eram invitată la micile petreceri de pe atunci, eram o singuratică. Bine, și datorită severității părinților mei…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
<span>%d</span> blogeri au apreciat: