Încrederea în sine

Atunci când lucrurile din jurul tău se schimbă, este foarte ușor să îți pierzi încrederea în tine și să începi să ai îndoieli în privința abilităților tale, a felului în care arăți, a relațiilor cu ceilalți, dar și a propriei persoane.

Adolescenții, dar și unii adulți tind să se învinovățească destul de ușor și ar putea descoperi că încrederea pe care au avut-o în ei atunci când erau mici începe să se destrame. Lipsa de încredere te poate face să te simți neîndemanatic, jenat, sfios si poți chiar să crezi că provii din cea mai bizară familie de pe pământ. Te poate face incapabil să reziști presiunii venite din partea altor oameni care vor să te determine să faci lucruri pe care nu le vrei sau pentru care nu te simți pregătit.

Pentru recăpătarea încrederii ai nevoie de niște ponturi:

1) Spune-ți că nu trebuie să fii perfect;

2) Spune-ți că nu trebuie să fii bun la toate;

3) Încearcă să fii mândru de lucrurile la care ești bun (indiferent care ar fi acelea) și să îți îmbunătățești performanțele;

4) Încearcă să nu te compari tot timpul cu alții (oamenii aceștia nu au viața ta, familia ta sau talentele tale);

5) Nu fi prea critic cu tine atunci când faci o greșeală – așa înveți;

6) Spune-ți că nu contează dacă cineva nu te place. (Nu toată lumea trebuie să te placă și nici tu nu trebuie să placi pe toată lumea).

Dacă înveți să ai încredere în tine, nu vei avea nevoie să îi critici, să-i judeci sau să-i desființezi pe ceilalți pentru a te simți mai bine (vezi articolul despre bullying). Mai înseamnă și că nu trebuie să îți petreci timpul făcandu-ți griji despre ce ar putea gândi ceilalți despre tine, comparându-te cu alții sau încercând din greu sa devii la fel de popular si la modă precum alte persoane.

Sper că acest articol v-a fost de ajutor! Părerile vi le puteți expune aici, în comentarii sau pe Instagram: @eusuntamaliaa.

Zi liniștită!🤗

6 gânduri despre „Încrederea în sine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
<span>%d</span> blogeri au apreciat: